2023. augusztus 8., kedd

Atlanti-óceán virágoskertje

Azt tudni kell, hogy Madeirára nem feltétlenül napozni, fürödni járnak, mivel rengeteg a látnivaló, az Atlanti Óceán is elég hideg, a partok fekete bazaltkövesek, persze itt-ott található arany-homokos part is. Főleg a túrák vonzzák ide az embereket, a hegyek, a csodálatos növények, botanikus kertek, az óceán állatvilága. Madeira az a hely, ahol vagy felfelé vagy lefelé megy az ember, ahogy mondják, sík terület csak a kifutópálya vagy a futballpálya. 
Madeirára nem lehet rosszkor menni, valami mindig virágzik. Tavasszal azért visszamennék, ekkor van a virágfesztivál, talán ekkor van a legtöbb virág, de azért most sem panaszkodhattunk. Most virágoztak a frangipánik, virágaiból fonják a híres hawaii virágfüzéreket, hát annak micsoda illata van, imádtunk alatta üldögélni....
Frangipáni (Plumeria)
Santa Catarina Park
Ilyen szépségekben gyönyörködhettünk egyre-másra...
Korallfa, Erythrina crista-galli
Senna spectabilis
Jardim Municipal (Városi kert) egykor egy ferences kolostor kertje volt, az épületek maradványait a 20. század végén elbontották. A kertben különféle trópusi fákat ültettek. A fák között több jeles személyiség szobrát állították fel.
Papagájvirág (Strelitzia reginae) 
Sajnos a kis tó felújítás alatt volt, a közepén van ez a kis szobor
Mimózalevelű zsakaranda (Jacaranda mimosifolia)
Ez is tavasszal virágzik, de itt-ott még találkozni egy-egy virággal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése