2020. augusztus 1., szombat

Századfordulós kávéház

Millennium Háza
4. rész
Belépve a házba, egy kis középső csarnokból érhetjük el a különleges szecessziós éttermet, kávéházat, innen kijuthatunk a hátsó teraszra is, ahol üldögélve egy kis frissítőt elfogyasztva tovább csodálhatjuk az épületet. Mi bent ültünk le egy kávéra a magával ragadó, századfordulós hangulatú étteremben.
A rekonstrukciót irányító Archikon építésziroda Kiss Miklós grafikust és designert bízta meg a belső kialakításával. Valódi Zsolnay darabokat csak a pulton láthatunk, itt a gyár mintás burkolólapja fut végig, magát a pult tömbjét monumentális tányér alapú óra díszíti.
A dísztárgyakat a Zsolnay gyár eredeti darabjai ihlették. Konkrét tálak, vázák és állatfigurák közül válogatott a tervező, melynek díszítéseit és színeit korunk ízlése szerint alakította.
A falra hatalmas tálak, az asztalok mellé nagyra nőtt vázák, és állatfigurák kerültek. A látványt tovább sűríti a szőnyegszerű falicsempe mintázata, vagy a térelválasztók art deco motívumos rácsozata.
El vagyok ragadtatva tőle, nagyon tetszett.
Csak a felszolgáló személyzet unott, minden kedvességet nélkülöző stílusa rontott rajta. Talán nem elég ide a nyelvtudás........a kávé viszont finom volt. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése