2018. július 16., hétfő

Zöldúton

A Gellért-hegy zöld útján csak a jelet kell követni, a hegy oldalán kanyarog végig. Itt-ott felbukkanó kilátással, lábunk előtt hever egész Budapest. Míg vártuk a fiamat, aki a munkahelyéről robogott, megnéztük megint a Filozófusokat, Buda királyfit és Pest királykisasszonyt. Itt írtam róluk:
http://nora-bora-nora.blogspot.com/2017/08/filozofusok-kertje.html
http://nora-bora-nora.blogspot.com/2017/08/kilatoko.html
Az Orom utcáról indultunk, ahonnan pazar a kilátás
Sok ember járkált errefelé, turisták, baráti társaságok, családok egyaránt. Hamar elértük Szent Gellért szobrát. Jankovits Gyula 1904-ben készítette a 7 méter magasságú bronz szobrot, lábánál a pogány vitéz Gárdos Aladár alkotása.
Az Erzsébet-híd magasból
Lejjebb ereszkedve a vízesést felülről láttuk. Furcsa kettősség az erdő nyugalma, csendje és a felszűrődő város zaja. Sok helyen a fáktól nem lehet kilátni, de egy-egy rövidebb-hosszabb szakasz után mesés látvány tárul elénk.
 Keresgéltük az épületeket, amiket ismerünk
A Sziklatemplom bejárata feletti kereszt, 1936-ban egy fa kereszt állt a helyén, a Rákosi-rendszerben 1951-ben ledöntötték, majd csak 2001-ben került visszaállításra.
Innen már csak egy ugrás a Citadella
 A Gellért szálló és fürdő sincs messze
 különleges kupolája
Vissza kellett térnünk a járművekért, pedig a Bálna ahol a vacsit terveztük már egész közelinek tűnt madártávlatban. :))
Nagyon élveztük ezt a kis túrát, egy-két meredekebb szakasza van, a többi kellemesen bejárható, csak kövesd a zöld jelzést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése