2023. január 12., csütörtök

Krétai-spanyol mester

Megnéztük El Greco lenyűgöző kiállítását a Szépművészeti Múzeumban
El Greco, (jelentése " A Görög") eredeti nevén Domenikos Theotokopoulos (1541-1614) görög származású festő, Krétán született, élt Velencében, Rómában, de igazán Toledóban, Spanyolországban bontakozott ki.
Mindig nagy élmény egy ilyen híres festő képeit látni, ráadásul ez egy életmű kiállítás, mely felöleli festészetének különböző korszakait. A Szépművészeti Múzeumnak is hat El Greco festmény van a tulajdonában, de érkeztek festmények, Madridból, Toledóból, Párizsból, Londonból.
 
Sajnos nem lehetett fotózni, ezért egy linket csatolok, hogy elképzelhető legyen ez a csodálatos kiállítás!

4 megjegyzés:

  1. Olyan sok mindent megnéztél most Pesten. Ilyenkor egy kicsit irigy vagyok, nem is tudom mi miért nem tudunk időnként többet ott maradni, van tágas lakás, ahol nyugodtan tudunk aludni, mégis mindig sietünk haza a dolgunk végeztével. Tavaly is terveztünk túrát, színházlátogatást, nagy csavargást a látnivalók körül, semmi nem lett belőle. Mondjuk így is jó kis zsúfolt évünk volt. No, legalább lesz mit bepótolni Pesten (is) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem van egy kis listám, sok mindent szeretnék még megnézni. Persze vannak kedvenceim, amit nem tudok megunni, oda vissza-visszatérek, mindig találok valami újdonságot. Nagyon szeretek itt nézelődni, rengeteg a látnivaló.
      Majd bepótoljátok, ha lesz rá lehetőség és idő! :)

      Törlés
  2. Köszönet a linkért, így valamennyire érezheti az ember a kiállítás nagyszerűségét. S egyik fotón valaki éppen "tilosban járt".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csodálatos volt. Eddig az ilyen nagyszabású kiállításokon sem tiltották a fotózást, nem is értem, hogy itt miért nem lehetett fotózni. Talán túl sok volt az érdeklődő és úgy gondolták, hogy zavaró lehet, nem tudom....

      Törlés