2017. augusztus 14., hétfő

Legrégebbi szállodában

Az előző hat tatai bejegyzés, valójában egy napos séta volt. Az Öreg-tó környéke, Kálvária-domb, belváros, egy kicsit pihentünk a szállóban, és kisétáltunk még a Cseke-tóhoz.
Szuper helyen volt a szálloda, a Kristály Imperial Hotel, gyalog mindent elértünk. Ez remek, mivel két órát lehetett volna parkolni kocsival.
Állítólag az ország legrégebben működő szállodája. 1766-1769 között az Esterházy család megbízásából Fellner Jakab tervei alapján épült. Kezdetben Szarka Fogadó, majd Esterházy Szálloda nevű pihenőhely, Bécs és Budapest között. Első ismert irodalmi említése Kazinczy Ferenctől, aki 1803-ban – Budáról Bécsbe menet – kocsis balesetet szenvedett, így kényszerűségből nyolc napot töltött a fogadóban. „Pályám emlékezete” című munkájában ír róla.
 Egy újabb kovácsoltvas remekmű, a bejárat fölötti erkély
Jópofa belső barokk udvar, itt vannak napozóágyak a wellness szárnyhoz és a grillterasz
 Több híres ember járt a szállodában az évek során
Elegáns társalgó
 Mi az új szárnyban laktunk
A folyosó ablakfóliáján az Angolkert Pálmaházát fedeztük fel, valószínű a szálloda üzemelteti
Étterem, a konyha épp rekonstrukció alatt állt, így két napig étlapról választhattunk, bár én ezzel is elégedett voltam. Este végigenni egy ilyen menüsort....
 Hamburger a fiúk választása, ropogós csirkefalatok az enyém, fagylalt
 Wellness részlegben úszómedence, jakuzzi, szaunák, pihenők
 Borbár a pincében eredeti stílusban, mesés boltívek között
Örültem, hogy egy ilyen szép, patinás szálloda vendége lehettem, és még a fiúk is meglátogattak szülinapom alkalmából. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése