2023. szeptember 3., vasárnap

Halászfalu

Camara de Lobos, a főváros, Funchal tőszomszédságában található kis halászfalu. A település legfőbb látványossága maga az öböl.
Szépsége Winston Churchillt is megihlette, aki idősödő korában, egy rövid ideig a szigeten festegette akvarelljeit
Camara de Lobos jelentése  „a farkasok szobája". Az első, tengeri felfedezők 1419-ben “tengeri farkasokat”, azaz fókákat találtak ebben az öbölben, a település pedig ennek köszönhetően kapta a nevét. Mára a fókák az intenzív vadászatnak köszönhetően eltűntek a területről.  
João Gonçalves Zarco, később João Gonçalves Zarco da Câmara de Lobos, nemesi utónevét erről a helyről kapta, ahol először szállt partra a szigeten. 
Madeira 1425-ben megindult portugál benépesítése során itt alapították meg a sziget nyugati felének első közigazgatási székhelyét, amit aztán néhány év múlva átköltöztettek az előnyösebb fekvésű Funchalba.
A kis halászfalu a legfinomabb madeirai bor hazája is egyben. A város feletti meredek domboldalak teraszain termelik a világhírű madeira likőrbor alapanyagául szolgáló szőlőféléket.
Helyiek kártyáznak a kávézó teraszán

 
Nossa Senhora da Conceição Chapel
Nicolau Ferreira 19. századi madeirai festő tizenhét festménye tekinthető meg. Szent Pedro Gonzales Telmo (a tengerészek védőszentje) élete és különféle bibliai jelenetek.
Folyt.köv.:>>>>>>https://nora-bora-nora.blogspot.com/2023/09/bucsuzas.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése