2023. szeptember 4., hétfő

Búcsúzás

Nagy szomorúság töltött el bennünket, mikor elérkezett utazásunk utolsó napja. Itt kellett hagyni ezt a gyönyörű Madeirát, még azt sem bántuk, hogy annyit mentünk le s föl a kaptatókon. Kárpótolt bennünket, a mesés virágos környezet, a kellemes időjárás, az óceán állandóan változó látványa, a meredek partra szakadó hegyoldalak, finom ételek, szépséges házak, kertek, nyugalom. 
 
Hiányzik a frangipáni illata, az utakat szegélyező mindenféle színben pompázó hibiszkusz virág, banánfák, a hatalmas leanderek, papagájvirág, a mindenütt burjánzó szerelemvirág, a bazalt kövekből kirakott járdák, a morajló óceán.........
 
különleges trópusi fák, mint ez a tűzfa - Delonix regia......

Bougainvillea vakító színe......

hatalmas hortenzia bokrok.....
séták a botanikus kertben.........

 a hegyre kúszó Funchal látványa........
a kikötő.........
a pálmafák és naplementék......
 
Viszlát Madeira, jó lenne még viszontlátni!
Örülök, hogy a repülő tömve volt oda-vissza, sok honfitársunk utazott erre a szépséges szigetre és tért haza tele élménnyel.
Bye bye!

3 megjegyzés:

  1. Szia, ritkán jutok el hozzád a blogra, de olyankor mindig visszaolvasok mindent. Ez a Madeiras beszámoló olyan most nekem, mint egy útikönyv 😍 ugyanis az idén mi is el akartunk menni oda, de annyira sűrű volt a tavasz, a nyár és az ősz is az lesz, hogy egyszerűen nem fért bele, így jövőre maradt. Szóval mindent gondosan megjegyzek a bejegyzéseidből, hogy mit érdemes felkeresni😍
    Köszönöm a részletes leírásokat, sokat segítettél nekem 🤗😍

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Orsi!
      Annyira örülök, hogy "itt jártál"! Hiányoltam a kedves megjegyzéseidet.
      Gyönyörű volt Madeira. Tudom, hogy nagy túrázók vagytok, és ide rengetegen jönnek ebből a célból, mesés útvonalak vannak. Kifejezetten nektek való, még sokkal több élményben lehet részetek, mint nekünk volt. Menjetek, amint lehetséges!
      Köszönöm, hogy benéztél! :)

      Törlés
    2. Igen, olvastam a leírásaidból, hogy rengeteget lehet màszkàlni 😄 nekünk ez nincs ellenünkre.
      Gyönyörű hely, elvarázsolt a fotók alapján is😍😍

      Hidd el, hogy örömmel jövök mindig hozzád, tényleg sokat tanulok itt, komolyan!!! 😍

      Törlés