2016. február 8., hétfő

Túrista áradat

"A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket."
Bengt Danielsson
Grand Palace - Nagy Palota
A Wat Phra Kaew-val egyidőben épült, a királyok lakhelye volt 1782-1946. V. Ráma volt az utolsó aki itt lakott. Ma a királyi család a Chitrlada palotában lakik, de a fontos ünnepségeket még mindig itt tartják.
Chakri Mahat Prasat - Neoklasszicista stílusú épület, thai stílusú tetővel, egy brit építész tervei alapján készült. Az első emeleten fogadóterem van, a felső szinten őrzik a thai királyok hamvait.
Dusit trónterem, 1784-ben építették, de egy villámcsapás miatt öt év múlva újra kellett építeni. I. Ráma eredeti gyöngyházberakásos tíkfa trónszéke található itt. Itt tartják az évenkénti koronázási ünnepséget.
Aphonphimok Pavilon - A thai építészet gyöngyszemének tartják. Mongkut király (IV. Ráma) építtette,  öltöző pavilonként használta. Gyaloghintóval vitték az első szintjére.
Amarin Winichai terem - törvényszékként is szolgáló trónterem, I. Ráma csónak alakú trónjával. Ma állami ünnepségek idején használják.
A belső palotában laktak VII. Ráma koráig a királyi család nő tagjai. A fiúk serdülőkorban hagyták el a palotát. A király volt az egyetlen férfi aki ide beléphetett. Ma a felső osztálybeli lányok iskolája működik az egyik épületben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése