2016. február 11., csütörtök

Esti forgatagban

A bangkoki dugóba mi is beszorultunk néha, de kibírható volt. Mindig volt mit nézni :))
Motorosok hada, kis sofőrünknek igencsak figyelnie kellett
Demokrácia emlékműve az 1932. június 24-én történt puccs emlékére épült 1939-ben. Ekkor változott meg Thaiföld politikai berendezkedése, a 150 éves abszolút monarchiát alkotmányos monarchia váltotta fel. Egy olasz művész, Corrado Feroci tervezte, a szellem szabadságát szimbolizálja. Az emlékmű négy talapzaton álló oszlopai 24 méter magasak, jelezvén a puccs június 24.-i időpontját. Központjában egy harang alakú építmény, melyben őrzik az 1932-es alkotmányt. Az építménynek hat ajtaja van és mindegyikben egy-egy kard. A hat ajtó és kard képviseli Thaiföld hat legnagyobb politikai pártját. A demokrácia emlékműve volt helyszíne és kiindulópontja a demokratikus politikai mozgalmaknak, ma csendes őrszeme a szabadságnak.
Csatornák mindenütt, kicsit nagyzolva Ázsia Velencéjének is nevezik a várost
Városi gyalogos forgalom
Thai írás - nincs nagy betű és pont.
Kivételesen a szálloda éttermében ettünk. Estére meg is telt, a séf neve és fényképe (nem mellesleg egy thai hölgy) ki volt függesztve a liftben is.
Életem első homárja, ráadásul pad thai-al,eszméletlen finom volt. Érdekesség, hogy csak kanalat és villát használnak. Itt a külföldiek miatt kést is terítettek. Singha (oroszlán) nevű sörük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése