2016. február 9., kedd

Bangkok felett

„Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek! Ennyi az egész.” (zen bölcsesség)

Baiyoke Sky Toronyba is fellifteztünk, de mivel már jártunk a világ legmagasabb tornyában Dubaiban a Burj Khalifában (828 m, 162 emelet, 2010-ben épült), így különösebben nem ájultunk el. Jó volt, hogy egy kicsit bepillantottuk a felhőkarcolós Bangkok világába is.
A felhőkarcolók tövében is ott vannak az árusok, és az utcák képe nem sokban különbözik
Sky train többszintes pályája
Bangkok legmagasabb épülete a Baiyoke Hotel 85 emeletes, 304 méter magas, és 1997-ben épült. Felül egy forgó étteremmel. Sajnos épp nem forgott, ahogy írják nem mindig működik, amikor beindul éktelen csikorgó hangot hallat. (Nekem ezekkel a forgó kilátókkal sosincs szerencsém, mintha Berlinben sem működött volna, anno.)
Makett és egy tábla a világ legmagasabb épületeiről, a rangsorban a torony a 48. helyen áll. Amúgy itt is olyan rendetlenség volt, mint egész Bangkokban, volt itt mindenféle thai jellegzetesség nagy összevisszaságban, pl. beülhettünk egy tuk-tukba is. Biztonsági előírás szinte semmi. Megvettük a jegyet és egy üvegfalú lift pillanatok alatt felrepített bennünket háromszáz méterre.
A belépőjegy ára magában foglalt egy italt is a bárban. Finom kék színű koktélt szürcsölve, lábunk alatt hevert Bangkok :)) Azért látszik milyen szmogos a levegő, igaz már késő délután volt
Egy kicsit félelmetes, a lábam szinte az ablak peremén, földig érő üvegfal körben.
Itt látszik a többszintes úthálózat, és a sky train pályája is
Közvetlen alattunk autók tömött sora, az örökös bangkoki dugó
Lemenőben a nap, és még várt ránk egy program, az Aranyhegy, több mint 300 lépcsőjével....

1 megjegyzés: