2014. július 11., péntek

Miskolci séta 2.

Tovább a lépcsőkön, majd kacskaringós, zegzugos, keskeny kis utcákon régi borházak mellett haladtam a kilátó felé. Egyik másik szépen felújítva, viszont több teljesen elhanyagolt, szinte hajléktalanok tanyájának tűnő. Kár értük.....ez lehetne Miskolc leghangulatosabb negyede, igazi turista csalogató.
Az Avas déli-délkeleti részén szőlőtermelés folyt, emiatt alakították ki a borpincéket illetve borházakat. Régebben egy ilyen szép kis borház birtoklása státuszszimbólum volt Miskolcon.
Itt-ott a fák között kileshetünk a városra. Kár, hogy a szép zöld terasz előtt a sarj hajtásokat nem vágják vissza, így teljesen elvész a panoráma.
Avasi kilátó, tévétorony, 72 méter magas, 1963-ban avatták fel, Hofer Miklós és Vörös György tervei alapján. Csak az első szintre lehet felmenni, a régen itt üzemelő kávézó megszűnt. Vajon miért nem élesztik újjá?
Miskolci panoráma. Kilátás az avasi lakótelep egy részére, amely 1973-85 között épült, gyakorlatilag város a városban, Eger nagyságú, 10 ezernél több lakással.
Folyt. köv....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése