2013. augusztus 20., kedd

Első célpont - Porto (08.05.)


Élményekkel tele érkeztünk Portoba, repülővel megtettünk kb. 3000 km-t, autóval több mint 300 km-t. Boldogan szálltunk ki az Atlanti óceán partján, Porto központjától úgy 5-6 km-re, a szállodánk előtt.
Az óceán közelsége és a tetőteraszán lévő medence miatt esett rá a választásunk, ami okos döntés volt.
Eléggé fáradtak és éhesek voltunk, hiszen hajnalban keltünk, végtelen hosszúnak tűnt ez a nap. Meglepődtünk a hűs szellőn, hiszen egész nap a víz csorgott rólunk a barangolásaink során.
Kipakolás után elindultunk feltérképezni a környéket, pár méterre volt a beach, és a közeli kis utcában találtunk remek kisvendéglőt. Hiába próbáltunk leülni, azt mondták csak 7.30-kor nyitnak. Korgó gyomorral sétálgattunk még, hátha rábukkanunk egy helyre, amely hamarabb is fogadja az éhes vándort. Később is mindenütt tapasztaltuk, hogy csak ettől az időponttól lehet vacsorázni, viszont ha még később megyünk, esetleg már helyünk sincs, mert minden hely zsúfolásig tele van.
Szállodánk, egy régi patinás hotel
Szálló előtti tér és régi vár
Kilátás a tetőteraszról
Ízelítő a vacsorából
 Caldo Verde (Zöld leves)
Portugália nemzeti levese, alapanyaga a krumpli és a speciális portugál káposzta, fokhagyma, egy- két szelet chorizo (kolbász) és az elmaradhatatlan olíva olaj. Finom, bár mi csak hínár levesnek neveztük :))
Fiam eledele rák volt, ízletesen olíva olajon grillezve, melyet kenyérkékkel lehetett tunkolni. Gusztán tálalták, vas serpenyőben. Nagyon ízlett neki.
Zöldborsos steaket én ettem.
Jó választás volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése