2023. április 24., hétfő

Tavaszi hangulatban

Budapesten a Vörösmarty téren most tavaszi vásár volt, hasonló az adventi vásárhoz. Inkább a turisták számára, mivel az árak igen borsosak.
Fenyőfa helyett virágos kapu 
A téren a bódékban különféle kézműves portékák, bőrös, kerámiás meg sok egyéb, mint adventkor
Enni-innivaló is akadt bőven
Szokatlan még nekünk a tavaszi vásári hangulat
Ezeknek a szép kis festett tojásoknak a darabja 3.500 Ft volt. 
Valahogy egy nullával több, mint gondoltam
Egy kiállítás kapcsán végigsétáltam a Király utcán is, azt hiszem több a turista, mint a Váci utcán. A híres, nevezetes Gozsdu Udvarban nosztalgiáztam, a barátnőimmel megszálltunk itt régebben, hatalmas privát teraszunk volt, innen élveztük a pesti bulizós éjszakát. Jaj, de jó volt, de rég volt.....
Itt is tavaszi hangulat van
A Gozsdu Udvar egy román ügyvédről, Gozsdu Manóról kapta a nevét, aki híres volt arról, hogy vagyona nagy részét ingatlanokba fektette. A róla elnevezett komplexum Czigler Győző építész tervei alapján készült el 1902-ben, 7 épületből, illetve az azokat összekötő hat udvarból áll, melyek annak idején komoly szerepet játszottak a helyi zsidó közösség életében. Itt alakultak az első zsidó imaközpontok, kiskereskedelmi üzletek, ékszer- valamint textilboltok. Sok minden változott azóta, de a Gozsdu Udvar ma is ugyanolyan nyüzsgő.
Este minden hely tömve....
Jó hangulat
Krúdy idejében ilyen volt a Király utca
 
Meg kell mondjam, most is nagy volt a nyüzsgés, a szórakozóhelyek készültek az esti nyitásra, a szűk járdákon annyi ember volt, hogy alig fértünk, mindenféle nemzetiségű emberek jöttek-mentek.... :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése