2020. június 17., szerda

Rózsakert

Margitsziget
Tudtátok, hogy a kertészek, virágárusok védőszentje Lisieux-i Szent Teréz, francia karmelita apáca? 1873-ban született, majd nagyon fiatalon 24 évesen meghalt. A halálos ágyán így szólt "Azt szeretném, hogy miután meghalok rózsaszirmok hulljanak rám" A rózsák az ő jelképei.
1923-ban boldoggá, 1925-ben szentté avatták, a missziók védőszentje. A kis utak-kis dolgok szentje, A kis út nem más, mint a hétköznapi, apró jótettek, imádságok, önfeláldozás, a mindennapi hűség útját járva jutni egészen közel Istenhez.

Létezik egy legenda, miszerint ha 9-24 napon keresztül elmondod a következő imádságot, akkor egy rózsát fog küldeni hozzád, így értesítve arról, hogy meghallotta a fohászodat, és teljesíti a kívánságodat. 
Ó, gyermek Jézus kis Teréze, kérlek szedj egy rózsát számomra a mennyei kertből, és küldd el hozzám a szeretet jeleként. 
Ó, gyermek Jézus kis Teréze, kérd meg Istent, áldja meg kegyesen azt, amit ma bizalommal a kezére adok (mondd el a kérésedet.............................)
Szent Teréz, segíts hozzá, hogy úgy higgyek Isten nagyszerű szeretetében, ahogy Te, és követhessem az általad mutatott példát, a „kis utat” minden nap.
Amen 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése