2020. június 21., vasárnap

Boldogok mezeje

Lassan a végéhez közeledik az Elysium, a Rózsadomb új luxusingatlanának építése. 
A Margitsziget felől látható, hogy uralja a teret. Régen egy SZOT-üdülő állt itt, még mi is jártunk benne fiatal házasként. Ezt részben átépítették és kibővítették.
Most megnyitották az előtte felvezető utcát is, szépen leaszfaltozták végig, egy kissé lehangoló, hogy a gyönyörű villák előterét régi garázsok igénytelen sora határolja. Az ősfás parkot ki fogja rendben tartani az rejtély számomra, közelről elég elhanyagoltnak tűnt.
"Görögül az Élüszion, latinosan Elysium, magyarosan Elízium, olyan túlvilági hely a görög mitológiában, ahol azok kaptak helyet, akik az istenek kedveltjei voltak életükben (pl. a hősök), szemben a keresztény pokol funkcióját ellátó Tartarosszal. Gyakran nevezték a boldogok mezejének – vagy elíziumi mezőknek – is, mivel az itt lakók gond és baj nélkül éltek, és sohasem éreztek fáradtságot, éhséget vagy szomjúságot. Az ide került lelkek az örökkévalóságig boldogan szórakozhattak. Az ókorban úgy gondolták, hogy a világ nyugati peremén helyezkedik el." 
forrás: Wikipédia
Sajnos nem nekünk épült :))
Hogy a kilátást el tudjátok képzelni, itt az értékesítő oldala >>>>> Elysium

2 megjegyzés:

  1. Ez nem ilyen földi halandóknak épült, mint mi vagyunk :D én a magam egyszerű eszével még elképzelni sem tudok ilyen luxust, de ettől nem lesznek álmatlan éjszakáim :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pont így gondolom én is, megtaláljuk a magunk örömét egyszerűbb körülmények között is! :))

      Törlés