2014. augusztus 5., kedd

Színház a szabadban

Barátnős program következő állomása egy szabadtéri színházi előadás volt. Sajnos a választék igen szűk volt, lévén nyári szünet és telt ház. Egy kicsit aggódtunk, hogy vajon milyen idő lesz, de mázlink volt, a közeli Maros vendéglő kerthelyiségében ponyva alatt borozgatva, sörözgetve vártuk az előadás kezdetét, zuhogó esőben. Este nyolcra el is állt. Igaz a Városmajori Színház fedett tetejű, egy kis eső sem zavart volna. Izgultam, hogy egyáltalán látunk-e valamit az utolsó sorokból, de nem  volt vészes. Még hideg sem volt. A széken pedig párnácska is volt......kellemes meglepetés.
A Római vakációt néztük meg
Egy örök klasszikus, Audrey Hepburn – Gregory Peck film színpadon, Cole Porter dalokkal. Ez volt Audry Hepburn első főszerepe (1953).
Anna hercegnő hivatalos látogatásra érkezik Rómába, minden percét protokoll események töltik ki. Fellázad, és egy váratlan pillanatban megszökik, hogy felfedezze az Örök Várost. Persze azonnal nyomába szegődik a bulvársajtó, hogy szaftos pletykákkal szolgáljon a közönségnek. Élükön az elszánt Joe Bradley, aki mindenáron nagy sztorit akar – ha kell, magába is bolondítja a hercegnőt.
Szereposztás: Balla Eszter, Fekete Ernő, Hernádi Judit, Cseh Judit, Szikszai Rémusz, Márton András, Nagy Dániel Viktor, Wágner Puskás Péter, Rendező: Pelsőczy Réka
Nem tetszett a gyengécske díszlet, és a rendezői megoldás, időnként a darab történéséből kizökkenve a színészek azt játszották, hogy ők is csak próbálják a darabot. Egy-két humoros szövegen kívül ennek nem sok értelmét láttam. Különben szórakoztató, jó kis este volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése