2020. április 10., péntek

Puliszka

Nálunk az a szokás, hogy Nagypénteken puliszkát eszünk, forrón, hideg tejjel. Így ették ezt a Nagyszüleim is, így csinálom én is. Szeretjük.
Kukoricadarából készítem, 35 dkg - hoz adok sót és kb. 1 liter forró vizet, a tűzön kevergetem, majd ha úgy látom adok még hozzá vizet, míg megpuhulnak a daraszemek.

2 megjegyzés:

  1. Pont így ettem én is gyerekkoromban, nagyon-nagyon szerettem. Csak mi ketten ettük Nagymamámmal, senki más nem szerette a családban, Apukám mindig azt mondta, evett ő eleget mikor kicsi volt, ugye a nagy szegénységben gyakran megfőzték régen.
    Azóta sem ettem úgy :( pedig milyen egyszerű étel és nagyon finom.

    Áldott Húsvéti ünnepet kívánok öleléssel, mert tudom, hogy Te is pont olyan szomorú vagy, mint én, mert nincsenek, nem lehetnek velünk a szeretteink.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen a kedves köszöntést, és viszont kívánom! Szomorú vagyok nagyon, nagyon.....
      Igaza van Édesapádnak, ők másként tekintenek a puliszkára. A férjem annyira imádja, hogy elhatároztam többször csinálom majd a kedvéért.

      Törlés