2018. június 27., szerda

Barátkozom a modern művészettel

A Modem tartogatott még meglepetéseket, az Impressziók tárlaton kívül is. Zuzanna Janin lengyel képzőművész kiállítását többek között.
"Installációi, videói, szobrai elsősorban az idő és az egzisztencia alapkérdéseit feszegetik, időnként formabontó módon. " Olvasom róla, próbálom megérteni.....Mondjuk ezek a cipők tetszenek, el tudom képzelni akár egy modern környezetben is, még mondanivalója is van számomra.
Pár percig néztem egy Zuzanna Janin videót, egy hatalmas falra vetítve, sötét szobában, amiben valaki ugrál az ágyon, csak a lába látszik, hang, az ágy nyikorgás, a lábak mozgása, le-fel, le-fel. Gondoltam történik valami, kivárom. Nem történt, abbamaradt az ugrálás és bebújt a fehér ágynemű alá.......Rájöttem, nem értem én ezt a modern művészetet!!!
Vagy nézzétek az alábbi montázsokat, férfi testek, itt-ott feltűnik rajta Brad Pitt alakja.
 Hét tánc című alkotás
Másik számomra szájtátós tárlat a fekete lyuk, Madácsy István grafika sorozata. Fekete pöttyök különféle elrendezésben fehér lapokon. Mitől válik valaki művésszé? Keresem még magamban a válaszokat, hogy értsem a modern művészetet!
I Am Soyuz (Bozóky Felicia Lili) énekes, dalszerző. 
Egyévesen költözött a szüleivel Svédországba, otthon magyarul beszéltek, Szegeden járt egyetemre, orvosnak tanult, azóta bejárta a világot (legutóbb New Yorkban tanult dokumentumfilmezést, most újra Stockholmban él) I am Soyuz néven zenél, a Lone Waltz Records kötelékében. Űrbéli szerelmes dalokat ír és ad elő törékeny hangon, gitárral, ukulelével vagy épp omnichordon kísérve.
Új ismeretség, hallgassátok, nagyon jó!
"Hihetetlenül misztikus, hogy egy szerelemi bánat sokszor olyan erős fizikai jelenség mint mondjuk egy vakbélgyulladás. Pont ott szokott érződni valahol a hasban, pont ahol a szerelem vagy a hiányzás is. Csak a vakbelet néha ki lehet venni, és akkor jobb lesz, pont mint ezt az EP-t, " Ezért Appendix a címe egyik lemezének.  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése