2016. január 13., szerda

Útra keltünk

"Két hely között az idő a legnagyobb távolság."
Tennessee Williams

Hát ezt tényleg megtapasztaltuk. 
Végül nagy nehezen kialakult az úti cél, az időpont, és eljött a nagy nap, útra keltünk Thaiföldre. Igaz volt benne egy kis megalkuvás is, az idő rövidsége miatt nem mehettünk le a déli részekre. Nagyon remélem eljutunk még egyszer oda is. 
Január elsején megittuk a pezsgőt, elbúcsúztunk az ó-évtől, és köszöntöttük az újat, közben néztük a bangkoki tűzijátékot. Teljesen hihetetlennek tűnt, hogy mi is ott leszünk napokon belül.
A fiúkkal Pesten találkoztunk és boldogan vágtunk neki a húsz órás útnak, akkor még nem sejtettük, hogy bizony lesz az több is. Kint a reptéren szembesültünk azzal, hogy a repülő késni fog. Isztambulban leesett 30 cm-es hó. Ettől kezdve több órás várakozásban volt részünk a reptereken és a repülőben. Így esett, hogy harminc órás lett az utunk és elmaradt az isztambuli hét órás városnézés is. (A tegnapi terrorista merénylet azért megijesztett bennünket....milyen szerencsénk volt!)
A szépséges "Ferihegy" még ünnepi díszben pompázott
Baloldalon ott a zongora, amiről láttunk egy kis filmet mostanában, engem az órákig történő várakozásban kicsit zavart a klimpírozás. Nem mindenki tud azért profin zongorázni.
Itt a tábla a szomorú valósággal, sosem volt még ilyenben részünk. Mennyivel jobb lett volna, ha előtte otthon utána nézünk a gép indulásának, kellemesebben telt volna az idő a fiúknál. Tanulság a jövőre nézve.
Isztambuli buli, titokban fotóztam, mert a rémesebb helyeken nem mertem, mégis más nyomorát fotózni nem ildomos. Örültünk, hogy nem törölték a járatunkat, akkor lerövidült volna a nyaralásunk, így csak az isztambuli kirándulás bánta.
Az üzletek és vendéglátó helyek biztos jól profitáltak a kialakult szituációból, jeges felszállópályák, ők sincsenek hozzászokva a hóhoz.
 Leszállás előtt pár perccel
 11.667 km-t repültünk, elhagytuk Iránt és Indiát is.
Érdekes, hogy egy magyar film is volt a repertoárban. Vizsga című, Kulka Jánossal. Nagyon jó volt 57-ben játszódik, témája a besúgó világ. Meglepő választás egy török légitársaság repülőjén, egyáltalán, hogy magyar film is választható.
Itt már a bangkoki repülőtéren :))
Mindenütt  töméntelen orchidea és mikulásvirág

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése