2016. január 25., hétfő

Trópusi botanikus kert


" Ki tudja, miért van az, hogy amikor a művirágok szépek, azt mondják: "Milyen gyönyörűek, mintha igaziak lennének!" És amikor az emberek valódi virágot látnak, azt mondják: "Milyen szép, mintha nem is lenne igazi!"
Silvano Agosti

Egy  trópusi botanikus kert Pattayán. 
(Nong Nooch Pattaya) 
Ráadásul a család minden természeti szépségre nagyon fogékony! :)) Nem is csalódtunk
Amikor lekanyarodtunk a kert felé, már ilyen szépségekben volt részünk.
Rögtön ebbe a szép nagy macskába botlottunk, persze a fiúk rögtön fotózkodtak vele, hamár a híres Tigris-templomba nem jutottunk el. (Lehet nem is lett volna merszem hozzá.) Csak később a képeket nézegetve gondoltam, hogy  nem is volt ez olyan veszélytelen....
Csak a hangjuk múlta felül a színüket.
Pillangó-hegy, tényleg csalogató
Kukorica torony
Olyan szerencsénk volt, hogy bepillantást nyertünk a thaiföldi kultúrába, kecses táncosnők, kedves énekhang, különleges öltözet, középen a lótuszvirág.
Thai népviselet
Thai-boksz bemutató
Ezt követően kezdődött az elefánt show, de ezt már nem vártuk meg, csak megnéztük a fánikat, a kis rózsaszínbe öltözött bébit megsimogattuk, izgatott bennünket a többi látnivaló.
Pálmafák mindenütt
Olasz-kert, imádtam a romantikus színes szobrokat, csobogókat, bonszaiokat
Kicsit furcsának találtuk ebben a szép környezetben a százszámra elhelyezett műanyag állatokat.
Igazi liános fák, ötletesen mindenféle lépcsőkön felmászva, a fa lombkoronája között sétálgathattunk, különösebb tarzani bravúr nélkül.
Folyók, tavak
Különleges thai építészet, sztúpák (chedik)
A szemem nem tudtam levenni erről a gyönyörűségről, bár egy kicsit elvonta a tekintetem a nagy krokodil, akit persze meglovagoltunk :))
Kilátás a hátsó pagodából
Fiam kedvencei, a bonszaiok.
Felülnézetből
Fájó szívvel hagytam ott ezt a csodát, egy egész nap el tudtam volna nézelődni, de még várt ránk az úszó-piac aznap. Itt találod a honlapját http://www.nongnoochtropicalgarden.com/language/en/
Belépő: 500 bath

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése