2014. december 18., csütörtök

Otthon-itthon

A párom találkozott egy ismerősével, ő mesélte, hogy mindig elutaznak karácsonykor egy jó szállodába, ahol felkészülten várja őket a karácsony, minden díszben, finom ételek-italok, ők nyugodtan pihenhetnek és ünnepelhetnek. Hirtelen én is ehhez éreztem kedvet, mert bár imádom a karácsonyt, de rengeteg munkával jár. Kitakarítani a lakást, ünnepi hangulatot varázsolni, bevásárolni, sütni-főzni, ajándékokat csomagolni, fát díszíteni.....hatalmas munka....de az alábbi kis történetben van némi igazság.... 
 Kis karácsonyi történet

Volt egyszer egy lány, aki mindig csak azon törte a fejét, vajon hol a legszebb a karácsony. Mikor húsz éves lett eldöntötte, olyan országba utazik megünnepelni a karácsonyt, ahol nincs hó. Ott éppen esett az eső. Senki sem járt az utcákon, kivéve egy esernyős embert, őt kérdezte meg: mondja uram, hol a legszebb a karácsony? Az ember azt válaszolta: te magad is tudod a választ. 
Következő évben egy strandon töltötte a karácsonyt a lány. Ott találkozott egy fürdőnadrágos emberrel, s megkérdezte: mondja uram, hol a legszebb a karácsony? Erre mindenki tudja a választ, válaszolta az ember, és továbbment. Tetszett a karácsony a lánynak, de valami mégis hiányzott. Következő évben otthon maradt a családjával, és rájött, hol a legszebb a karácsony: otthon a legszebb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése