2020. január 5., vasárnap

Dixieland

Pesten a Ráday utcából nyíló Török Pál utcában van egy Pinceszínház, aminek a klubtermében zenél szerdánként a Benkó Dixieland Band. Már vágytunk valami klub zenére, így egyik este elmentünk. Szuper élményben volt részünk.
Középen egy kis színpad és jobbra, balra tőle székek. Élveztük a jókedvű dixieland-zenét, a klub hangulatot, a zenészek közelségét, a fesztelenséget.
Feltűnt, hogy kis kivétellel egy törzsközönség jár ide szerdánként, szinte mindenki ismerte egymást, kis túlzással ötven és a halál között. (Hát sajnos a fiatalok nem az ilyen típusú zenét kedvelik, tisztelet a kivételnek)  Előtérben a büfé, a zenészek és a közönség sörrel, borral a kézben jöttek-mentek....
A Benkó Dixieland Band a legrégebbi és az egyik legnépszerűbb magyar dzsesszegyüttes. A zenekart 1957 februárjában alapította a klarinétos Benkó Sándor. Róla is megemlékeztek, pár kedves történettel és zenével egyaránt, hiszen 2015. decemberében hunyt el.
Nagyon jól éreztük magunkat, minden percét imádtuk.......Keresni fogunk ilyen klubokat, mert egy remek formája a szórakozásnak, sokkal közvetlenebb és jobb, mint egy koncert, még szóba is elegyedhetsz a zenészekkel......

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése