2020. január 4., szombat

Belvárosi kávézók

Most a lányokkal reggelivel béreltük a  belvárosi lakást, így kaptunk reggeliző kártyákat, amit különböző közeli kávézókban válthattunk be. Meg kell mondjam nagyon élveztük, minden nap más kávézót próbáltunk ki. Lett egy kis fogalmunk, hogyan élnek itt a külföldi turisták. Mindenütt nagyon kedves kiszolgálásban volt részünk. Szokatlan volt számukra, hogy magyar vendégek érkeznek ezzel a kártyával. :))
Gerlóczy Panzió és Kávéház. Ahogy írják, párizsi hangulatú kávéház a belvárosban, bár én inkább azt mondanám, hogy a békebeli időket idézi, amikor még íróink, költőink itt írták műveiket, élénk társasági élet zajlott, és valószínű széles törzsvendég kör járt ide, akiknek már minden szokását ismerték.....
 A berendezés is a régi kort idézi
Három, négyféle ételből választhattunk, kaptunk egy dzsúszt, kávét vagy teát is. Általában  tartalmasabb reggelit ettünk, mert tudtuk, hogy csak később eszünk a programok miatt.
Persze megmutattam a Párisi udvart is. (Bár ide nem szólt a kártyánk. :)) Sajnálom, hogy megint nem kávéztunk itt, hogy alaposabban szemlélődhessek. Most már nem engedik teljes hosszában keresztül a nézelődőket, mint nyitáskor.
 Itt írtam róla: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése