2018. december 17., hétfő

Szinházasdi

A Pál utcai fiúkat már egy éve vadásszuk a Vígszínházban, nem sok sikerrel. :((
Szerencsére azért sikerült két színdarabot is megnéznünk a múltkorában. Az egyik a Centrál Színházban, Házassági leckék középhaladóknak című darab volt, itt is az utolsó három jegyet csíptük meg az interneten.
Szuper szereplő gárdával, Kovács Patrícia, Stohl András, Balsai Móni, Schmied Zoltán.
Alice (Kovács Patrícia) Michel (Stohl András) szeretője. Hónapok óta egy hotelben randevúznak, ugyanis mindketten házasok. Ráadásul Alice férje Michel legjobb barátja. Michel- hogy senki ne sérüljön- "mindenki érdekében" hazudozni kezd. Hazudik élvezettel, hazudik szenvedéllyel majd hazudik zavartan és kétségbeesve. 
Stohl András fergeteges alakítása elbűvölt bennünket. Sosem szerettem,  de már másodjára látom élőben, remek színész. Előítéletem le kell, hogy vetkőzzem vele kapcsolatban.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=g8H_1pyTUyM

Másik a Thália Színházban a Premierajándék című vígjáték volt. Oscar Wilde Lady Windermere legyezője című darab próbaként lejátszva. A tényleges rendező Csányi Sándor, szintén rendezőt alakít.
Negyedik sorban ültünk, remek helyen, de már másodjára jártunk itt úgy, hogy bizonyos részeket nem hallottunk. Valahogy nem hangosítanak megfelelően. Nagy kár, úgy vettük észre, hogy nem csak velünk van probléma, más is panaszkodott erről a szünetben. Csányi hozta könnyed, profi formáját. Jó volt látni.
Egy magvas idézet a műből:
"A világon csak két tragédia létezik: amikor az ember nem kapja meg, amit akart, és amikor megkapja. Az utóbbi sokkal rosszabb, az utóbbi igazi tragédia." 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése