2018. augusztus 10., péntek

Távol-keleti hangulat

 Lótusznapok - szegedi Füvészkert
Az ember Nirvánába való jutásának pillanatát a lótuszvirág iszapból való feltörése és virágzása szimbolizálja, sok különböző hitrendszerben a víz az anyagi világ vagy fizikai birodalom megtestesítője.
Buddhát némelykor lótuszvirágon ülve ábrázolják, egy olyan személyt jelképezve, aki legyőzte az anyagi világ fájdalmait és megvilágosult, csakúgy, mint a lótuszvirág, mely a piszkos, iszapos mocsarakban növekszik, de képes a víz felszínére törni és gyönyörű virágot produkálni. Sok hindu istent lótuszvirágon ülve vagy állva ábrázolnak.
 Betekintés India, Kína és Japán kultúrájába
 Kelet varázsa zenével, tánccal, illattal
 Közös lótusz-mandala festés
 Meditációs zene - mantra éneklés
Tai Chi - belső erős harcművészet, amelyben a technikákat lassú tempóban, a légzés és a mozgás összehangolásával végezzük. Amellett, hogy a testet kíméletesen átmozgatja, az elmét is ellazítja, ezzel relaxál és felüdülést nyújt, a folyamatos tanulás pedig karbantartja az agyat.
Chi Kung - a légzés szabályozásával, lassú mozgással végrehajtott gyakorlatsorok, amelyek életenergiánk, vagyis a csi (chi) erősítését, kiegyensúlyozását szolgálják, valamint a befelé figyeléssel segítenek a mentális ellazulásban és a stressz oldásában is.
MediBallt egy 22 cm átmérőjű gumi felületű ütővel és egy 50 g tömegű homokkal töltött teniszlabda méretű gumilabdával játsszák. Cél, hogy a centrifugális erő segítségével, körkörös mozdulatokkal, ívekkel és spirálokkal az ütőn tartsa a labdát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése