2015. március 4., szerda

Megint musical

  Külföldön élő barátnőmmel megint színházat terveztünk pesti kiruccanásunk során. Mivel magyarul keveset beszélő leánya is vele volt, így zenés darab mellett döntöttünk, így esett a választás a Miss Saigonra, az Operettszínházban. 
Ez a kicsit egzotikus cím engem is nagyon vonzott. Gondoltam nem csalódhatunk, hiszen a múltkori Rómeó és Júlia teljesen lenyűgözött. Volt egy kis kavarodás a jegyek körül, de végül sikerült a betervezett napon végignéznünk az előadást. A barátnőméknek VIP jegyük lett, a szünetben  az első emeleten volt nekik büfé, egy kis szendvics és üdítők.
  A művet már 20 évvel ezelőtt bemutatták a szegedi szabadtéri színpadon. Puccini Pillangókisasszony operája alapján írta Claude-Michel Schönberg. 
Rendezte - Kerényi Miklós Gábor
Professzort Szabó P. Szilveszter, Kimet Hien és Christ Kocsis Dénes alakította.
  A Miss Saigon története egy fiatal lányról, Kimről szól, aki a háború miatt elveszíti szüleit, majd 1975-ben Saigonba menekül. Egy bárban kezd el dolgozni, amikor megismeri Christ, a háború szörnyűségitől megcsömörlött fiatal amerikai katonát. Látszólag kettejük története a Miss Saigon, de sokkal többről szól a mű. Megismerteti a nézőt a vietnami háború végnapjaival. Láthatjuk, miként próbálják meg túlélni az emberek a háborút, Saigon bukását, s az azt követő kommunista rezsimet.
   A zene számomra teljesen ismeretlen, nem úgy, mint a Rómeó és Júlia fülbemászó dallamai. 
Az első felvonás nekem egy kicsit vontatott volt, viszont a második már nem okozott csalódást. Hien meglepően jó volt és a hangja is tetszett. Persze a kedvencünk megint Szabó P. Szilveszter alakítása volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése