2015. március 11., szerda

Labirintus

A Várnegyedben sétálva felfigyeltünk egy táblára, ami a Labirintus bejáratát mutatta. Így ide is ellátogattunk. Pár éve már jártunk az egyik részébe, a Sziklakórházban, az nagyon tetszett és igazán érdekes volt. Több mint 4 km hosszú barlangrendszer húzódik a Várnegyed alatt, amelyet óvóhelyként is használtak. A boltíves folyosókon és termeken bolyongtunk, tényleg többször éreztük, hogy egy igazi labirintusban vagyunk. Középkori kőtár is van itt. Azt  nem gondoltam, hogy Drakulának is köze van a Labirintushoz. Mátyás király 1462-ben elfogatta Drakulát, aki itt raboskodott.
Még egy Fekete grófról is szólnak a legendák, aki elszegényedett, és a barlangban tanyázó rablókkal kötött szövetséget, akik a rejtekhelyért cserébe a grófot mesés gazdagsághoz juttatták. A pompa egy lány halálába került, aki azóta is kísért és rendezi földalatti álarcosbáljait. Verdi Álarcosbál operájából lehet itt részleteket látni, mint egy panoptikumban.
Sötétség birodalma - van egy szakasz, ahol teljes sötétség van, csak merészebbeknek ajánlják. Természetesen mi visítozva végigjártuk, még szerencse, hogy oldalt volt a falhoz rögzítve egy zsinór, ami mellett tapogatózva haladtunk egymásban kapaszkodva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése