2013. október 4., péntek

Tangó minden mennyiségben........jöhet

A legtöbb érzelmet kifejező tánc, szerintem.....
Kedvenc színészem Antonio Banderas a Take the Lead (Vezet a ritmus) című filmben így táncolja a tangót.
Pierre Dulaine (Antonio Banderas) díjnyertes táncoktató lehetetlen küldetést vállal, amikor táncolni tanítja New York egyik legkeményebb iskolájának bajkeverőit.

A napokban vetített Shall We Dance (Hölgyválasz) című filmben, Jennifer Lopez és Richard Gere így táncolja a tangót.
John Clark (Richard Gere) chicagói ügyvéd élete csaknem tökéletes. És mégis mintha elrohanna mellette az élet, a családját is alig látja. Egyik nap John hazafelé tartva a vonatablakon át a gyönyörű Paulinára (Jennifer Lopez) lesz figyelmes, aki a lerobbant Miss Mitzi's stúdióból bámul rá. A pillantás szinte kísérti a férfit, mígnem egyszer bemegy a stúdióba, ahol beiratkozik a tánctanfolyam kezdő csoportjába. John számára újra kezdődik az élet.

Nem utolsó sorban Jessica Biel és Colin Firth az Easy Virtue ( Könnyed erkölcsök) című filmben.
Ezt a filmet még nem láttam, de jó hír, október 7-én vetíti a Film+, igaz délelőtt 11,25-kor, csak el ne felejtsem felvenni.....(a másik időpont szintén elég lehetetlen 10.08. hajnali 3,00)

John konzervatív, felsőosztálybeli angol család egyetlen sarja, akinek érdekházasságától reméli a mama, Veronica a família sorsának jobbra fordulását. A fiatalember azonban Dél-Franciaországban találkozik egy életrevaló amerikai nővel, Laritával, és hirtelen elhatározással összeházasodnak. A fiatalok Angliába utaznak, John szüleihez. Veronica az első pillanattól fogva ellenségesen fogadja menyét, akiben a laza erkölcsű, szabályokat áthágó, számító nőszemélyt látja. Laritát azonban kemény fából faragták, nem hajlandó megalkudni, még kevésbé megalázkodni, akkor sem, ha a házassága bánja.

Lehet választani, kinek melyik tetszik jobban?
Nem is tudok dönteni, mind a három színészt nagyon szeretem, talán Banderasnak áll a legjobban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése