2013. január 26., szombat

Ünnepeltünk

Ma meghívtuk fiunkat városunk legelegánsabb és legszebb éttermébe, az Ikonba, hogy méltó módon megünnepeljük a sikeres vizsgát.
Még mi is most jártunk itt először. Sajnos csak hárman voltunk, mert másik gyermekünk nem volt itthon, különben is még odébb van a diplomaosztó, amit bővebb családi körben szeretnénk ünnepelni.
Nagyon tetszett nekünk. Csodálatosak voltak az ételek, figyelmes kiszolgálás, elegáns környezet.
A fiúk birsalmás libalevest, báránybordát ettek, én sütőtök krémlevest, sült mangalicát. Kaptunk még két kis előételt is, házi finom kenyereket vajjal, és retket körözöttel. Hozzá házi készítésű birsalma szörpöt ittunk. Nem véletlen, hogy az étterem mottója, "hagyomány másként".
Különös érzés volt, hogy anno Nagyapám még patkószegért járt ebbe az épületbe, mivel itt volt a híres Sesztina vasudvar. Még diákkoromban is vaskereskedésként működött. Jártam benne én is, amikor még olajos fapadló borította, körben a falakat szintén fából készült fakkok fedték. Emlékszem teljesen elbűvölt ez az épület, varázslatos volt a rengeteg kis fakk és apró fiók. Jó lett volna mindbe belekukkantani, felfedezni, mit rejtenek.
Örülök, hogy ezt a régi épületet felújították és egy remek étterem lett belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése