Szívélyes fogadtatás
Virágos teknő
Udvaron hangulatos, nyitott nádfedeles kiülők
A csodálatos íriszek éppen akkor nyíltak, irigylésre méltó gyűjteménye volt a házigazdáinknak.
Nagyobb csoport fogadására is be vannak rendezkedve, ebben a pajtában
Hímzések, falvédők adják a díszítést
Nyitott konyhában, szemünk láttára készültek a finomságok. A házigazdáink egy testvérpár fecsegve sürögtek-forogtak körülöttünk. Valójában imádtuk, hogy mindenütt egyedül voltunk és csak velünk foglalkoztak, a látnivalók, evés-ivás, szállás esetében is. Gondolom, a szezon még csak ekkor kezdődött.
Errefelé a lakoma a szatmári szilva pálinkával indul, ami itt grátisz! Meg kell mondjam nem vagyok egy nagy pálinkaivó, de rá kellett jönnöm, hogy finom biza' :))
Kötött tészta leves, a szatmári-beregi rész legismertebb fogása
Vasalt hús
Lapcsánka
Tálalás fatányéron
A férjem kapott finom házi bodzaszörpöt, én a boraikat kóstoltam végig (Jobb a pálinka ezen a vidéken! :))
Tarkedli "nemtudom" szilvából készült lekvárral
A legenda szerint neve onnan ered, hogy egyszer egy idegen Penyigén
járva megkérdezte, milyen fajta az a szilva, amelyből ilyen sok terem
errefelé. Bárkit is kérdezett, mindenki azt mondta: nem tudom. Így lett a
penyigei szilva másik neve nemtudom szilva. A nemtudom szilvát 2012-ben ismerte el külön fajtaként a Fajtaminősítő Bizottság.
Úgy jól laktunk, hogy szuszogva álltunk tovább.......