2019. március 16., szombat

Kossuth kifli

Megsütöttem a Kossuth kiflit, emlékeimben élt Nagymamám révén. Már régen tervben volt, most ráakadtam a receptre, Andrea osztotta meg egy gasztrocsoportban.
Kossuth kifli

- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- fél csomag sütőpor
- egy csomag vaníliás cukor
- 5 tojás
- 12 dkg dió
A vajat habosra kevertem a cukrokkal, beleütöttem az öt tojássárgáját majd rászitáltam a sütőporos lisztet, végül belekevertem a felvert tojásfehérjét. Majd egy 20x30 cm-es jénai tepsibe kanalaztam. Tetejét megszórtam durvára vágott dióval. 180 fokon 30 percig sütöttem. Pogácsa szaggatóval kifliket formáztam és íme a finom Kossuth kifli
Próbáljátok ki, nem csalódtok benne!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése