Huevos rotos - Spanyol egytálétel
Kipróbáltam egy új receptet, ami nem is olyan nagy újdonság, csak a spanyol elnevezés teszi különlegessé, valójában megtört tojásokat jelent. Rájöttem, hogy Anyukám is csinálta ezt régebben, mi paraszt reggelinek neveztük. :)) Szerintem gyorsan összedobható ebédnek kiváló.
Valójában a krumpli és tojás fix, a többi hozzávaló variálható, ami éppen a hűtőben fellelhető. A huevos rotos az egyik legegyszerűbb spanyol étel, régen főleg a szegények ették, mára azonban ott van a legtöbb tapasbárban, és egy-egy felturbózott verziója a bisztrók étlapján.
Valójában a krumpli és tojás fix, a többi hozzávaló variálható, ami éppen a hűtőben fellelhető. A huevos rotos az egyik legegyszerűbb spanyol étel, régen főleg a szegények ették, mára azonban ott van a legtöbb tapasbárban, és egy-egy felturbózott verziója a bisztrók étlapján.
- 4 db közepes burgonya
- 12 dkg chorizo
- 4 db tojás
- 1db vöröshagyma
- 2 szál rozmaring
- 3 szál kakukkfű
- 2 kávéskanál só
- bors ízlés szerint
- 0,5 dl olívaolaj
A krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, a hagymát, a chorizót felkarikázzuk.
Az olívaolajat felhevítjük egy nagyobb serpenyőben.
A kolbászt roppanósra sütjük, majd szűrőkanállal kivesszük, és félretesszük.
A visszamaradt zsíron megdinszteljük a hagymát, míg üveges nem lesz. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a rozmaringot. Én tettem bele paprikát és paradicsomot is.
Ha kész, hozzáadjuk a krumplit, és időnként átkeverve kb. 20 perc
alatt átsütjük. Ha puha, de kívül finoman ropogós, hozzáadjuk a
kolbászt, és összekeverjük. Ráütjük a tojásokat, és finomat összekeverjük. Kis lángon
kevergetjük egy percig, míg a tojás krémesen bevonja az egész ételt, de
még nem szilárd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése