2015. december 21., hétfő

Grincs

Felfigyeltem egy új karácsonyi divatra, a grincsfára. Már itthon is kapható virágüzletekben. Ügyesebbek saját maguk készítik kis fenyőből, tujából. Legutóbb zanótból láttam gyönyörűeket.
A lényege, hogy "gúzsba kötik" a kis fácskát és a tetejét valami gömbbel meghajlítják. Körben spirálisan díszeket kötöznek rá.
 Képek forrása: Pinterest

A divat őrület egy filmből indult ki. 
Itt megnézhetitek...........Grincs  /Kattints a linkre!/ Grincs egy mesebeli lény (manó), aki ellopta a karácsonyt.

A történet szerint Grincs elmegy Ki-falvára, ahol találkozik Cindy Lou-val, aki szintén karácsony ellenes, mert azt látja, hogy a szülei és mindenki más is csak ajándékok után rohangál, ahelyett, hogy az ünnep igazi tartalmát látnák. Cindy megpróbál utána járni, hogy ki is az a Grincs, miért neheztel a karácsonyra, és miért fél tőle mindenki. 
A történet romantikus, de legfőképpen klasszikus. Hollywood nagyon régi terve volt, hogy megfilmesítse a Dr. Seuss – könyveket, de a szerző mindig elutasította az ajánlatokat. A Grincs, aki ellopta a karácsonyt is animációs film volt, még 1966-ban, s az író szerint ennél jobbat úgysem lehet filmként összehozni. 
Halála után, 1991-től felesége is sorra elutasította az ajánlatokat, ám a jelentős technikai fejlődést látva úgy döntött, hogy ma már hűen visszaadható a filmvásznon mindaz, amit a férje elképzelt. 
Grincs szerepében: Jim Carrey

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése