2014. február 5., szerda

Fejecskék

Még a hó esés előtt fotóztam le az orchideáimat, teljes pompájukban virít mindegyik.
Kandikáló fejecskék az ablakban........

2014. február 4., kedd

Mit mond a róka...?

A kis kedvencem......a róka, persze Vuk óta az,
még a gyerekeim szobáját is egy Vuk rajz díszítette anno.
Hát nem gyönyörű ?!
Képek forrása: Pinterest

Most meg rábukkantam egy dalra, melynek címe, Mit mond a róka...?
Na, mit....???
A dalt egy Ylvis nevű norvég csapat játssza....jópofa, fülbemászó zenével....tűrhető klippel.
Vigyázat...napokig ezt fogod dúdolni, csak saját felelősségre hallgasd.....!!

 

És itt a magyar változat.......hát.......????
Énekli Angler Balázs az Operettszínház színésze. 
A klipp a vicces táncon kívül nagyon gyenge, de a szöveg miatt raktam ide.
Kiderült mit mond a róka.......? :-))

2014. január 31., péntek

Fahéjas süti

Megint Limarától választottam egy finomságot.
Remélem a fiúknak is ízleni fog....!
Kicsit a kürtős kalácsra hasonlít szerintem.


Cukros-fahéjas rúd

- 90 dkg szitált liszt
- 1,5 tk. só
- 4 ek. cukor
- 1 tojás
- 3 tojássárgája
- 4 dl langyos tej
- 9 dkg puha margarin
- 5 dkg élesztő

Élesztőt felfuttatjuk egy kis cukros, langyos tejben.
Én dagasztógépbe beletettem mindent és pár percig dagasztottam.
45 percig pihentettem.
Lisztezett deszkára borítottam, és 18 részre vágtam.
Nekem egyformára sosem sikerül..... :-))
Kinyújtottam kis téglalapokká, egyharmadát derelyemetszővel becsíkoztam, ráraktam a vanília krémet és feltekertem.

Vanília krém:
1 cs. vanília puding
1 vanília cukor
3 ek. cukor
3 dl tejjel tűzön besűríteni
Ha kihűlt 5 dkg vajjal felhabosítani

Margarinnal kikent tepsire rakosgattam.
Újabb 45 percig pihentettem.
170 fokos sütőben 15 percig sütöttem.
Még forrón olvasztott vajjal megkentem
és 4 ek. cukor 1/2 ek. fahéj keverékével megszórtam.
Rácsra raktam.
Mi a kelt tésztákat melegen szeretjük igazán, így ha kihűlt is, evés előtt pár másodpercre a mikróban langyossá varázsolható. Benne az olvadozó vanília krém.......hm......
Köszönet a receptért Limarának.

2014. január 30., csütörtök

Hóember

A mostani hó valahogy nem tapadós, nem tudtam belőle hóembert építeni, még a hógolyócskák formázása is nehézkes volt.
Itt van helyette egy-két formabontó hóember..... :-))
Kép forrása: pinterest

2014. január 29., szerda

2014. január 28., kedd

Bánat

"Hó hidegébe takarózva
vendégül jött hozzám
a bánat."

Dalos Rimma

 
Marija Kurbatova

2014. január 26., vasárnap

Paplan a vetésen

Örülünk, már azt hittem nem is lesz tél az idén.
Szükségem van erre a nagy fehérségre, csendre, harapni való levegőre.
Milyen jó, hogy a fiam ezt fent a hegyekben élvezheti, ha rövid ideig is.....azért aggódom......
Most, hogy megjött a hideg, a természet gondoskodott paplanról is a vetésre.
Igaz csúszkálunk a lépcsőn, hányjuk a havat szorgosan, de ha már tél, akkor legyen is az.
Nézzük a jó oldalát!

2014. január 25., szombat

Reklám

Utálom a reklámokat, főleg amelyek a filmeket ezerfelé szabdalják ....
Néha azért találni közöttük igazán vicceset, mint az alábbi coca-cola reklám.
Ezt nem tudom hol vetítik, mert teljesen véletlen a neten bukkantam rá.
Mivel két fiút neveltem fel, ismerős pillanatokat láttam benne viszont


2014. január 24., péntek

Esik a hó :-))

snow is falling
Kép forrása:Pinterest

2014. január 23., csütörtök

Pogácsa

Végre meg tudom sütni kedvenc sós süteményemet az új sütőben.
A régiben eszméletlen száraz, rossz pogácsákat tudtam csinálni.
Igazán itt volt az ideje, hogy kipróbáljam, már annyira vágytam egy finom
" bogácsára" (így hívtam gyerekkoromban).
Kisebbik fiam szintén nagy rajongója, így örömmel vette elhatározásomat.
A receptet Limara blogján olvastam, természetesen dupla adaggal sütöttem, egy kicsit a saját kamránkra szabva :-))

Sajtos pogácsa:
- 90 dkg liszt
- 35 dkg vaj vagy margarin, 
mivel nekem nem volt ennyi, pár kanál kacsazsír is került bele (Nagymamám mindig mondta, hogy igazán az a puha pogácsa, amiben legalább egy kanál zsír is van)
- 1 púpos evőkanál só 
- 2 tojás (az egyik fehérjével a tetejét kentem)
- 35 dkg reszelt sajt + 5 dkg a tetejére
- pár evőkanál tejföl, amennyit felvesz, hogy rugalmas tésztát kapjunk
- 1 dl tej
- 5 dkg élesztő
- kis kanál cukor

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttattam. A lisztet elmorzsoltam a margarinnal és hozzágyúrtam a többi hozzávalót. 2 órát kelesztettem ( lehet egy egész éjszakát is). Kinyújtottam, kiszaggattam. Majd újabb 1 órás pihenő után megkentem a tojásfehérjével és megszórtam sajttal, másik részét köménymaggal.
200 fokon 20 percig sütöttem.
Olyan krumplis pogácsa jellege lett.
Ezt egymástól függetlenül állapítottuk meg a fiammal és Anyával.
Másnap is még finom puha volt.
Jó kis recept, megtartom!... Hozzá egy bögre tej!..... :-))