2016. október 25., kedd

Kerti séta

Egy kicsit gyakoroltam a fényképezőgépemmel :))

2016. október 23., vasárnap

2016. október 22., szombat

60 vonzásában

Ünnepeltünk a hétvégén, kerek évfordulót, a párom 60. születésnapját.

2016. október 21., péntek

Páromnak

60. születésnapja alkalmából


2016. október 19., szerda

Étterem felsőfokon

Megünnepeltük a sikeres vetést, a Leroy-ban ebédeltünk. A fiam választása volt, nem jártam még benne. Bár sokszor bepillantottam a sejtelmes hangulatos kávézó-étterembe. Már a neve is simogatóan dallamos. Igazán nem gondoltam, hogy magyar tulajdonosok állnak mögötte, ma már franchise-láncként működik az egész országban. ( Leroy - Lefkovics György angol nevének rövidített változata)
 Lett egy újabb kedvenc éttermem
Tárkonyos raguleves
 Ribs és coleslow (oldalas, amerikai káposztasaláta)
 Legközelebb én is ezt eszem, fantasztikusan nézett ki.
 Fish and chips

2016. október 18., kedd

Ősz a kertemben

Még pont belefért egy kis ültetés az eső előtt, tulipánok és rózsák kerültek a földbe. Izgulok a rózsák miatt, mostanában nem szeretnek nálam lakni a frissen ültetettek. No, majd látjuk, hogy érzik magukat itt őkelmék? :))
 Barátnőmtől kapott szépséges tulipán hagymák
Tavasszal itt remélem virágerdő lesz
 Az utolsó rózsáim
Levendulával ölelkezve
Hortenzia levelei is színesednek
 A szeldelt levelű vadszőlő ilyen szép piros ősszel
 Színkavalkád a tűzfalon

2016. október 17., hétfő

Piaci séta

 Színek, formák, ízek
 Csak, mert szép.......

2016. október 16., vasárnap

Őszi ebéd

 Színes őszi levél, mint hangulatos asztaldísz
 Szívemnek kedves, régi, csorba, madaras kis kancsó, még Nagymamától
Kökény és tűztövis vesszők
 Padlizsánt vettem a piacon, ehhez kerestem receptet.
Végül padlizsános csirkét készítettem, szabadon, az itthon fellelhető alapanyagokból. Került bele hagyma, paprika, paradicsom, csirkemell, fűszerek. A padlizsánt kockára vágva, lobogó forró vízbe dobtam, röpke öt percre, ezt az interneten javasolta az egyik híres gasztroblogger. A többi hozzávalót serpenyőben megpirítottam, majd összevegyítve sütőbe toltam, reszeltem rá sajtot is. Gyors, fincsi egytálétel. Imádom a sült zöldségeket.
 Desszert egy kis maradék brownie, eper-jammel, tejszínnel turbózva.
 Vigyorgós, szép őszt kívánok!