2015. február 12., csütörtök

Ropogós, vékony

Így szereti a fiam a pizzát. Az ő adagját saját kezűleg készítette el, a már megkelt tésztából.
Mi a vastag, puha tésztájút szeretjük. Be kell látnom finom volt az övé is.
 Kelnek a cipók
 Jó vékonyra.....
 A kör négyszögesítése
Pizza tészta recept
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő 
- 3 k.kanál cukor
- 2 ,5 bögre tej
- 12 evőkanál olíva olaj
- só
Az élesztőt cukros tejben felfuttattam. Hozzávalókat géppel bedagasztottam. 30 percet kelt. Majd  négy cipót formáztam belőle. Ez négy tepsi pizza lett.
Készül a pizzaszósz - hámozott paradicsomból, olíva olajjal
 Sok fokhagyma, bazsalikom, oregánó, bors
 Gomba előkészítése...hagymán pároltam, sóval, borssal, majoránnával
 Most sonkás-gombás volt az óhaj, sok sajttal a tetején.
Legközelebb mozzarella sajtot teszünk rá....
 Ropogós, vékony tésztájú
 Vastag tésztájú - nagy előnye, hogy melegítve még másnap is finom :))
Sütési idő kb. 20 perc 200 fokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése