2017. május 1., hétfő

Bográcsos majális

Öhöm, vagy ha úgy tetszik slambuc főtt a bográcsban, majális tiszteletére. Egy régi pásztor recept szerint készítjük. Annak idején Édesanyám a fiamnak írta le, aki rendszeresen főzte barátainak nyaralásaik alkalmával.
Slambuc
- 25 dkg szalonna, lehet többféle, húsos is
- 50 dkg lebbencs tészta
- 50 dkg házi tarhonya
- 4 fej hagyma
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 2 kg krumpli
- 2 evőkanál pirospaprika
- só, bors
Bográcsban megpirítjuk a felkockázott szalonnát, majd kiszedjük a zsírból. Beledobjuk a kockára vágott hagymát és zöldpaprikát, kevergetve megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot is. Megpirítjuk a lebbencset és tarhonyát, ha már hajlékonnyá válik rátesszük a pirospaprikát. Felöntjük vízzel, épp hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, és mehet vissza a szalonna is. Nem sok idő múlva a krumplit is beleöntjük, óvatosan kell kavargatni, inkább rázogatni, forgatni a bográcsot. Ehhez kell egy kis gyakorlat. Kóstolgatjuk!!!
Jó étvágyat hozzá!!
 Sült még tegnap egy kis pogi is, ami percek alatt el is tűnt :))
 
Május remélem meghozza a jó időt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése