A meggyes-mákos muffin alapot használtam hozzá, csak meggy helyett eperdarabok kerültek bele.
Recept
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
- 12 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 3 dkg darált mák
- 4 evőkanál tej
- 10 dkg darabolt gyümölcs
A vajat a cukorral kikeverjük, bele a vanília aroma, egyenként a tojások, majd a többi hozzávaló, tejjel lazítjuk, végül a gyümölcsöt is hozzáadjuk. 12 darabos muffin sütőformába papír kapszlikat teszünk, elosztva belekanalazzuk a masszát. 200 fokon 20 percig sütjük.Sima tejszínből lett krém, kapott egy kis eper kalapot és egy kis mandarin-mentát. Ami szerencsére átvészelte a telet. Csak épp a kertem legvégén van, futhatok le érte, ha szükség van rá... Az idén "Biz' Isten" csinálok egy kis fűszerkertet, lehetőleg közelebb. Csak lenne rá időm!!
Viszlát április!