A barátnőm kilenc évet élt Iránban, így jól ismeri az iráni konyhát, én már eléggé elfelejtettem, csak a finom sáfrányos csirkére és a hófehér forró vajas rizsre emlékszem.
Sajnos a szakács nem iráni, mert nem engedték vissza az országba valamilyen okból kifolyólag, de a jelenlegi szakács a keze alatt tanult.
Mint megtudtuk, főleg iráni diákok látogatják a helyet.
A földszinten tényleg egy fiatal harsány fiú csapat teázgatott
Halk iráni zene szólt
Hangulatos terek, szeparék kisebb-nagyobb társaságoknak
Perzsa szőnyegek, függönyök, textilek, kerámiák, rezek, vízipipák, képek, a keleti világ kellékei.......
Joe
Árpagyöngy-krémleves csirkével és zöldségekkel
és
Ash reshte
Különleges iráni leves vörösbabbal, lencsével, csicseriborsóval, zöldfűszerekkel és tésztával
Vegyes kebab tál
Kubide (fűszeres darált marhahús vagy bárány nyárson), Jouje (joghurtos, narancsos sáfrányszószban pácolt csirkemell), Barg (borjú bélszín) rizs, hasábburgonya
Nagyon ízletes volt, így mindet megkóstolhattuk, jól is laktunk vele
Festményeken a szép fekete hajú perzsa nők.....
Autentikus keleti hangulat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése