2016. augusztus 22., hétfő

Kifogtuk a vacsoránkat

Háló kiszedés
Két lebegő kanna közé volt kifeszítve a háló, barátunk férje előző éjszaka rakta ki. Párom nagy boldogsággal sajátította el a halászat csínját-bínját.
Több háló volt egymás után felfűzve, hatalmas volt a kapás, azt hiszem 42 halacskát fogtunk.
Erre a kampóra kell sorban a háló vezető szálát ráakasztgatni
 Kiemelni a vödörbe
 Egy háló kiszedve
 Kétféle halat fogtunk az egyik a Flündra (lepényhal) a másik az Abbore (sügér)
A halacskákat a parton szedtük ki a hálóból. Elég nehéz munka, mert a pikkelyébe, kopoltyújába, uszonyába, szájába be van akadva a háló vékony szála. Mindannyian nagy élvezettel csináltuk.
 Haltisztítás
Füstölés, spéci füstölőben. kb 40 percig. Ezt követően, sós, forró vízben ázott még 30 percig.
Főtt krumplival és hagymaszósszal tálalva. A  krumpli egyben volt főzve, pár szál kapor is volt a főzővizében. A hagymaszószt ki fogom próbálni, szerintem bármilyen sülthöz fenomenális. Többféle hagyma, (vöröshagyma, snidling) pár szem kapribogyó, apróra vágva. Tejföl, mustár, só, bors. Ezeket összekeverni, érni hagyni.
A lepényhal bőre egyszerűen lehúzható, alig volt benne szálka. Fenséges volt.
A sügért kétfelé kell hajtani és szinte csak a gerince volt benne, mellette a finom omlós húsa. Imádtuk!
Hűűű, de megenném megint, nagyon fincsi volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése