2013. április 6., szombat

Almarózsa

Egy fórumon olvastam erről a könnyen elkészíthető süteményről, most jött el az ideje, hogy kipróbáljam. 
Mondhatom jelesre vizsgázott. :))
Pillanatok alatt kész van, csak időben ki kell venni a leveles tésztát a fagyasztóból, hogy lehessen vele dolgozni. 
Finom, ízletes, gyors süti, biztosan fogom még sütni
A párom bánatosan  vette tudomásul, hogy a maradék, a fiúknak lett csomagolva mindegy-szálig.

Almarózsa

Hozzávalók:
2 csomag leveles tészta, 4 db alma, 2 evőkanál méz vagy cukor, fahéj, fél citrom leve


Elkészítése:
Az almákat megmosom, félbe vágom és magházukat eltávolítom. Felszeletelem, vékony 3 mm széles cikkekre. Egy lábasban vizet forralok, beleteszem a cukrot és a citrom levét, majd ha forr az almákat 2 percre. Ne tovább, épp csak annyira, hogy hajlíthatóak legyenek. Papírkéztörlőre szedem.

A tésztát 6 egyforma csíkra vágom egy derelyevágóval, kb. 2 ujjnyi vastagságúra.
Majd megkenem egy kevés mézzel az összes csíkot, ráfektetem az almákat egymás mellé, és meghintem fahéjjal, majd feltekerem.

Sütőpapírral bélelt tepsire teszem.
200 fokon 35 percig sütöm, amíg szép piros színe nem lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése